Υλικά:
2 κουνουπίδια
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 κουταλιά πάστα ντομάτας
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουταλιά δενδρολίβανο
1/2 φλυτζάνι ξύδι (ή λεμόνι) (προαιρετικά)
10 κρεμμυδάκια για στιφάδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε και τα βάζετε ολόκληρα στην κατσαρόλα να καβουρδιστούν με το λάδι. Προσθέτετε τα σκόρδα κομμένα σε δύο μέρη για να ξανθήνουν κι αυτά. Λυώνετε τη ντομάτα σε 2 φλυτζάνια νερό και την προσθέτετε. Ρίχνετε το ξύδι (ή το λεμόνι προαιρετικά), τη δάφνη και το δενδρολίβανο και τα αφήνετε να βράσουν 30 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ, καθαρίζετε το κουνουπίδι, το κόβετε σε μέτρια κομμάτια, το πλένετε και το ρίχνετε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Το στραγγίζετε και το ρίχνετε στη σάλτσα. Προσθέτετε λίγο αλάτι, λίγο νερό αν χρειάζεται, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και να μνείνει με ελάχιστη σάλτσα.
1 σχόλιο:
oreo ginete na to dokimasete alla minvalete lemoni..k an valete min valete polu..
Δημοσίευση σχολίου