Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

Καρότα με Ρύζι

Υλικά:
μισό κιλό καρότα μικρά
1 1/3 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
1 κουταλάκι κολίανδρο σε σκόνη
7 κουταλιές ρύζι καστανό (με τη φλούδα του)
χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο


Εκτέλεση:
Κόβετε τα καρότα στη μέση, κατά μήκος. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και τα περιλούετε με το λάδι. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτετε τόσο νερό όσο χρειάζετε για να σκεπαστούν τα καρότα.
Τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά ή μέχρι να βράσει καλά το ρύζι. Τα ρίχνετε σε ένα μπωλ, πασπαλίζετε με φρέσκο δυόσμο και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: