Μισό κιλό ανάμικρα ξηρά φρούτα
(βερύκοκκα, ροδάκινα, σύκα, δαμάσκηνα)
1/3 του φλυτζανιού ακατέργαστη ζάχαρη
χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
3 κουταλιές καρυδόψυχα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
Βάζετε τα ξηρά φρούτα από το βράδυ στο νερό. Την άλλη μέρα τα βράζετε (με το ίδιο νερό), προσθέτετε τη ζάχαρη, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα φρούτα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Ρίχνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα σ' ένα μπωλ και πασπαλίζετε με τα καρύδια. Σερβίρονται κρύα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου