Μαρόκο
Υλικά:
1/3 του φλυτζανιού φασόλια ξηρά
1/3 του φλυτζανιού φακές πράσινες
1/3 του φλυτζανιού ρεβίθια
3 κόκκινες πιπεριές καυτερές
7 1/2 φλυτζάνια ζωμό σέλινου
2 κουταλιές τοματοπελτέ
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού\αλάτι πιπέρι
3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο
Εκτέλεση:
Βάζετε τα φασόλια, τις φακές και τα ρεβίθια από το βράδυ στο νερό. Την άλλη μέρα τα σουρώνετε και τα ξεπλένετε με άφθονο νερό. Τα βράζετε μέσα στο ζωμό σέλινου, μαζί με τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τον τοματοπελτέ, για 2 περίπου ώρες.
Ανακατεύετε το σκόρδο, τον δυόσμο και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Μισή από τη σούπα την περνάτε από το μπλέντερ ή από τον μύλο των λαχανικών. Την ρίχνετε στην υπόλοιπη σούπα. Την ξαναζεσταίνετε και τη σερβίρετε προσθέτοντας το μίγμα με το σκόρδο, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου