Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Πουρέ Λεον-Τι

Γαλλία

Υλικά:
1 κιλό πράσα
1 μαρούλι
μίσό φλυτζάνι σπανάκι
3/4 του φλυτζανιού φρέσκο αρακά
2/3 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
χυμό 2 λεμονιών
1 βιολογικό κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο

Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το λάδι μέσα σε μια κατσαρόλα. Ψιλοκόβετε τα πράσα, το σπανάκι και το μαρούλι. Τα ριχνέτε μέσα στην κατσαρόλα με το λάδι μαζί με τον αρακά. Τα σωτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, τον κύβο λαχανικών και 5 φλυτζάνια νερό. Τα μαγειρεύετε για άλλα 10 λεπτά. Αφήνετε τη σούπα να κρυώσει και την περνάτε απ το μπλέντερ. Προσόθετε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Ξαναζεσταίνετε και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: