Yλικά:
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
3 μεγάλα κρεμμύδια
4 ντομάτες
6 σκελίδες σκόρδο
3/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλιά κύμινο
μισό κουταλάκι κολίανδρο σε σκόνη
μισό κουταλάκι ταμπάσκο
3/4 φλυτζανιού νερό
αλάτι
Εκτέλεση:
Αφαιρείτε το πάνω μέρος κάθε πιπεριάς, με το κοτσάνι της. Βγάζετε τους σπόρους και τις κόβετε σε λωρίδες. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε στα τέσσερα. Κόβετε το πάνω μέρος της ντομάτας και τις κόβετε στη μέση. Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες του σκόρδου.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Ρίχνετε μέσα σ' αυτό τα μυρωδικά και μετά όλα τα λαχανικά. Τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά ανακατεύωντας συχνά.
Προσθέτετε το ταμπάσκο στο νερό και το χύνετε σιγά σιγά μέσα στο τηγάνι με τα λαχανικά. Πασπαλίζετε με ελάχιστο αλάτι. Μαγειρεύετε με σκεπασμένο το τηγάνι για 15 λεπτά.
Tips:
Σερβίρετε κρύο. Είναι καλύτερα να το αφήσετε για 24 ώρες και μετά να το σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου