Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

Πιπεριές "Σάμπαθ"

Ισραήλ
Υλικά:
4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
1 φλυτζάνι κοπανισμένη καρυδόψιχα
4 κουταλιές φρυγανιά κοπανισμένη
5 κουταλιές ρύζι βρασμένο
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια άνηθο, ψιλοκομμένα
2 κουταλάια φρέσκια ματζουράνα
αλάτι
μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Κόβετε το πάνω μέρος κάθε πιπεριάς. Αφαιρείτε τους σπόρους και την άσπρη ψίχα τους. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, το ζεσταίνετε και σωτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για λίγα λεπτά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύτε καλά.
Γεμίζετε τις πιπεριές με το μίγμα που ετοιμάσατε. Τις σκεπάζετε με τα καπάκια τους και τις βάζετε, τη μία κοντά στην άλλη, όρθιες, μέσα σ' ένα βαθύ ταψάκι. Ριχνέτε λίγο νερό μέσα στο ταψί. Τις βάζετε σε ζεστό φούρνο στους 190 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: