Υλικά:
2 πακετάκια τόφου
1 κρεμμύδι
μερικά κλωναράκια άνιθο
μερικά κολοκυθάκια (εμένα μου πήρε 6 κολοκυθάκια, αλλά είναι ανάλογα το μέγεθος)
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι
τζίντζερ σε σκόνη
κάρυ σε σκόνη
Εκτέλεση:
Βάζουμε το τόφου στο μπλέντερ για να διαλυθεί. Περνάμε επίσης και το κρεμμύδι, τον άνιθο και το σκόρδο από το μπλέντερ. Ανακατεύουμε το μείγμα μας μαζί με το αλάτι, τα μπαχαρικά και λίγο λάδι. Στη συνέχεια, κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση, αφαιρούμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι και το φυλάμε για κάποιο άλλο φαγητό (κάνει πολύ ωραίο πρόσθετο σε σάλτσες, νουντλς κ.α.). Κατόπιν, γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα μας. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε μια κατσαρόλα (ή σε πυρέξ ανάλογα τι προτιμούμε), ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μπαχαρικά και προσθέτουμε νερό, αρκετό ώστε να σκεπάζει περίπου μέχρι τη μέση τα κολοκυθάκια μας. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια (να τρυπιούνται με ένα πιρούνι).
2 πακετάκια τόφου
1 κρεμμύδι
μερικά κλωναράκια άνιθο
μερικά κολοκυθάκια (εμένα μου πήρε 6 κολοκυθάκια, αλλά είναι ανάλογα το μέγεθος)
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι
τζίντζερ σε σκόνη
κάρυ σε σκόνη
Εκτέλεση:
Βάζουμε το τόφου στο μπλέντερ για να διαλυθεί. Περνάμε επίσης και το κρεμμύδι, τον άνιθο και το σκόρδο από το μπλέντερ. Ανακατεύουμε το μείγμα μας μαζί με το αλάτι, τα μπαχαρικά και λίγο λάδι. Στη συνέχεια, κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση, αφαιρούμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι και το φυλάμε για κάποιο άλλο φαγητό (κάνει πολύ ωραίο πρόσθετο σε σάλτσες, νουντλς κ.α.). Κατόπιν, γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα μας. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε μια κατσαρόλα (ή σε πυρέξ ανάλογα τι προτιμούμε), ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μπαχαρικά και προσθέτουμε νερό, αρκετό ώστε να σκεπάζει περίπου μέχρι τη μέση τα κολοκυθάκια μας. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια (να τρυπιούνται με ένα πιρούνι).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου