Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009

Πιλάφι με Κεχρί

Αίγυπτος

Υλικά:
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλυτζ. κεχρί
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
1 βιολογικό κύβο λαχανικών
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι και προσθέτετε το κεχρί, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει το κεχρί και προσθέτετε τον κύβο και ένα φλυτζάνι νερό. χαμηλώετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 15 λεπτά.
Προσθέτετε τι; πιπεριές, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά. πασπαλίζετε με τα φρέσκα μυρωδικά πριν σερβίρετε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω κάνει τη συνταγή,απλώς αντί για δυόσμο έβαλα δύο φύλλα δάφνης κ παρέλειψα το σκόρδο,κακώς βέβαια!!νόστιμο πιλαφακι που το συνδυασα με ψητά μανιτάρια πλευρωτους.θα το δοκιμάσω κ έτσι ακριβώς όπως το προτείνεις,εξάλλου κινοα επιλέγω κάθε βδομάδα κ θέλω παραλλαγές!!φιλιά φίλη μου.Ελίσα

Kelly Kaparalioti είπε...

πολύ ωραία συνταγή!! πεντανόστιμη!

zero2one είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.