Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009

Μακαρόνια με λάδι και σκόρδο

Σικελία
spaghetti con aglio e olio



Υλικά:

340 γραμ. μακαρόνια ψιλά (νούμερο 10)
5 κουταλιές ελαιόλαδο
10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια με άφθονο νερό, όπου έχετε προσθέσει ελάχιστο αλάτι, για 8-10 λεπτά. Δεν πρέπει να λυώσουν. Τα στραγγίζετε καλά, τα βάζετε μέσα στην κατσαρόλα και τα σκεπάζετε για να μην κρυώσουν.
Μέσα σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και προσθέτετε το σκόρδο. Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθλετετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά για να πάει το λάδι με το σκόρδο παντού. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζετε με μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.


Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα: http://www.abruzzomoliseheritagesociety.org/spaghettiaglioeolio.htm

2 σχόλια:

exofthalmi είπε...

μολις ανακαλυψα το μπλογκ σου! Συγχαρητηρια για την εξαιρετικη σου δουλεια!

Φωτιά + Πάγος είπε...

Να είσαι καλά =)