Μάλτα
Υλικά:
μισό κιλό πατζάρια (τους βολβούς χωρίς τα φύλλα)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ντοματοπιπεριές
2/3 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
7 1/2 φλυτζάνια νερό (στο οποίο έχει βράσει ένα ματσάκι σέλινο)
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και κόβετε τα πατζάρια σε μικρούς κύβους. Αφαιρείτε τους σπόρους και τα κοτσανάκια από τις πιπεριές. Τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Ρίχνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα μαζί με τα πατζάρια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τον ζωμό, το σκόρδο και τα αφήνετε να μαγειρευθούν σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα.
Μόλις γίνει, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και την αφήνετε να κρυώσει. Μετά την περνάτε από το μπλέντερ ή από μύλο λαχανικών. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου