Σικελία
spaghetti con aglio e olio
Υλικά:
340 γραμ. μακαρόνια ψιλά (νούμερο 10)
5 κουταλιές ελαιόλαδο
10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τα μακαρόνια με άφθονο νερό, όπου έχετε προσθέσει ελάχιστο αλάτι, για 8-10 λεπτά. Δεν πρέπει να λυώσουν. Τα στραγγίζετε καλά, τα βάζετε μέσα στην κατσαρόλα και τα σκεπάζετε για να μην κρυώσουν.
Μέσα σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και προσθέτετε το σκόρδο. Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθλετετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά για να πάει το λάδι με το σκόρδο παντού. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζετε με μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.
Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα: http://www.abruzzomoliseheritagesociety.org/spaghettiaglioeolio.htm
2 σχόλια:
μολις ανακαλυψα το μπλογκ σου! Συγχαρητηρια για την εξαιρετικη σου δουλεια!
Να είσαι καλά =)
Δημοσίευση σχολίου