Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009

Μακαρόνια με Μανιτάρια α λα Κύπρος

Υλικά:
1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1/2 φλυτζάνι τσαγιού κιμά σόγιας
250 γρ. μικρά μανιτάρια
4 ώριμες μέτριες ντομάτες
αλάτι
πιπέρι
μερικά φύλλα βασιλικό
ελάχιστο θυμάρι
1/2 φλυτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
1/2 κιλό μακαρόνια

Εκτέλεση:
Βράζετε τον κιμά σόγιας με λίγο νερό για 10 λεπτά. Σοτάρετε με το λάδι, το κρεμμύδι, ωσότου μαραθεί και προσθέτετε τον κιμά σόγιας και τα μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια. Τα σοτάρετε μαζί μερικά λεπτά. Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες. Τις περνάτε από το μπλέντερ και τις προσθέτετε στον κιμά σόγιας. Προσθέτετε επίσης δύο κουταλάκια τσαγιού κοφτά αλάτι, λίγο πιπέρι, το βασιλικό, το θυμάρι και το κρασί.Αφήνετε τον κιμά σόγιας με τη σάλτσα να σιγοβράσει επί μία περίπου ώρα.
Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό, με μια κουταλιά αλάτι και ρίχνετε ένα φλυτζάνι τσαγιού νερό κρύο. Τα στραγγίζετε, προσθέτετε ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο, τα ανακατεύετε και τα βάζετε σε μια πιατέρα και ρίχνετε επάνω τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: