Υλικά:
6 μήλα
50 γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε την καρδιά και τους σπόρους* και κόβουμε κάθε τέταρτο στη μέση. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ένα τηγάνι με το βουτυρο και όταν κάψει, ρίχνουμε τα κομμένα μήλλα, τα ανακατεύουμε απαλά με ένα ξύλινο κουτάλι για να ροδίσουν απ' όλς τις πλευρές τους και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις τα μήλα πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και αφήνουμε τα μήλα να ψηθούν έως ότου μαλακώσουν, χωρίς να τα ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε σε βαθεία πιατέλλα και τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα.
*Τους σπόρους μπορείτε να τους βάλετε σε μία γλάστρα ή να τους φυλάξετε και να τους φυτέψετε.
6 μήλα
50 γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε την καρδιά και τους σπόρους* και κόβουμε κάθε τέταρτο στη μέση. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ένα τηγάνι με το βουτυρο και όταν κάψει, ρίχνουμε τα κομμένα μήλλα, τα ανακατεύουμε απαλά με ένα ξύλινο κουτάλι για να ροδίσουν απ' όλς τις πλευρές τους και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις τα μήλα πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και αφήνουμε τα μήλα να ψηθούν έως ότου μαλακώσουν, χωρίς να τα ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε σε βαθεία πιατέλλα και τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα.
*Τους σπόρους μπορείτε να τους βάλετε σε μία γλάστρα ή να τους φυλάξετε και να τους φυτέψετε.
1 σχόλιο:
ηξερα για μηλα ψητα κ οχι για τα τηγανητα. θα το επιχειρησω κ θα σας πω αν ηταν ωραια.
Δημοσίευση σχολίου