Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009

Μανιταρόσουπα με Ρύζι ~ Ταϋλάνδη

Υλικά:
120 γρ. ρύζι
2 κουτ. σούπας σογιέλαιο
1/2 κουτ. γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. ρίζα τσιντζερ (πιπερόριζα) τριμμένη
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα
1 κουτ. γλ. πιπέρι
1 βιολογικό κύβο λαχανικών
2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. σούπας κολιανδρο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:
Ξεπλένετε το ρύζι αρκετές φορές κάτω από τρεχούμενο νερό. Βάζετε νερό σε κατσαρόλα να βράσει και ρίχνετε το ρύζι. Προσθέτετε λίγο νερό ακόμα και αφήνετε να σιγοβράσει ώσπου να χυλώσει ελαφρά το ρύζι, προσθέτοντας έναν βιολογικό κύβο λαχανικών.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τηγανιζετε το σκόρδο και το τζιντζερ για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια, το πιπέρι και το κρεμμύδι.
Τηγανίζετε μέχρι να γίνει το κρεμμύδι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το ρύζι με τον ζωμό του. Ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 1-2 λέπτά. Λίγο πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε με το κόλιανδρο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Γαρνίρετε με φετούλες κόκκινη και πράσινη πιπεριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: