Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Χόντρος

Υλικά

1 κιλό πλιγούρι
100 ml ελαιόλαδο
20 γρ βούτυρο
500 γρ μανιτάρια φρέσκα κομμένα στα τέσσερα
4 κρεμμύδια
40 γρ τοματοπελτές
50 ml ξύδι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και με το που βράσει, ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι. Το βράζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντάς το πού και πού κι όταν γίνει το σουρώνουμε. Το λαδώνουμε όπως είναι το σουρωτήρι και το συντηρούμε ζεστό. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το βούτυρο με το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιταρια. Αλατοπιπερώνουμε. Μόλις τσιγαριστεί καλά και αποβάλλει όλα τα υγρά, προσθέτουμε τον πελτέ, σβήνουμε με το ξύδι και ρίχνουμε το πλιγούρι. Ανακατεύουμε καλα για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: