Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Τσίλι Κον Καρνέ

Μεξικό

Υλικά:
4 κουταλιές λάδι
1,5 κιλό κιμά σόγιας
500 γρ κρεμμύδια σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες
1-2 κου τσίλι σε σκόνη
2 κουτ ρίγανη
2 κουτ του γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 κιλό (κονσ) ντοματούλες ψιλοκομμένες
3 κουτ τοματοπελτές
1 βιολογικό κύβο λαχανικών
2 κονσ των 400 γρ κόκκινα φασόλα
2 κουτ μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:
Βράζετε τον κιμά σόγιας με λίγο νερό, τον σουρώνετε (ή περιμένετε να πιει το ζουμί του). Ζεσταίνετε 2 κουτ απο το λαδι σε φαρδύ τηγάνι και σοτάρετε τον βρασμένο κιμά σόγιας ανακατεύοντάς τον συνέχεια . Προσθέτετε λίγο λάδι ακόμα. Το βγάζετε απο τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε 2 κουτ λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το τσίλι, τη ρίγανη, το κύμινο, τις ντοματούλες, τον ντοματοπελτέ, τον κιμά και τον βιολογικό κύβο (προσθέστε και ένα με δύο ποτήρια νερό). Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για μια μισή ώρα περίπου. Στραγγίζετε τα φασόλια και τα προσθέτετε στον κιμά.
Αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ακόμα. Σερβίρεται πολύ ζεστό πασπαλισμένο με μαϊντανό. Συνοδεύεται με φρέσκο ψωμί και πράσινη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: