Υλικά:
500 γραμμάρια πλιγούρι
200 γραμμάρια βούτυρο
60 γραμμάρια σταφίδες
2 φλιτζάνια αμύγδαλα σε λεπτές φέτες
2 πρέζες κουρκουμά
1 πορτοκάλι
αλάτι
πιπέρι
Για γαρνιτούρα:
1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τη φλούδα από τα πορτοκάλια και τη βράζουμε για λίγο σε νερό που βράζει. Την ξεπλένουμε με κρύο νερό και την κόβουμε σε λεπτά κομμάτια σαν σπιρτόξυλα. Καθαρίζουμε ένα πορτοκάλι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε Το μισό βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το πλιγούρι, που το ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το βούτυρο. Ρίχνουμε νερό σε αναλογία με το πλιγούρι, 1 προς 2,5, προσθέτουμε τις σταφίδες και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλο το νερό του.Όταν τελειώσει το ψήσιμο, ανακατεύουμε τον κουρκουμά, Τα αμύγδαλα, τις φλούδες του πορτοκαλιού, το υπόλοιπο βούτυρο. το αλάτι και το πιπέρι. Γαρνίρουμε με το δεύτερο πορτοκάλι φρεσκοκομμένο σε φέτες.
Στα συμπόσια των αρχαίων, εκδ., Ερμείας, Μαρίνα Άννινου – Γιάννη Λεμονή, Νοέμβριος 2000.
2 σχόλια:
Poli enfiaresousa syntagi...8a to epixeiriso!
Το επιχείρησες; πώς σου φάνηκε;
Δημοσίευση σχολίου