Υλικά:
600 γρ. λαζάνια
300 γρ. μανιτάρια
100 γρ. βούτυρο
4 φύλλα βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα λαζάνια. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα στραγγίζουμε, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον βασιλικό. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με το μισό βούτυρο και όταν κάψει, ρίχνουμε τα μανιτάρια για τα αφήνουμε για 4-5 λεπτα ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε στα μανιτάρια τον βασιλικό, τα ανακατεύουμε, ρίχουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 3 περίπου λεπτά. Στραγγίζουμε τα λαζάνια, τα αδειάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα που ετοιμάσαμε με τα μανιτάρια και τον βασιλικό και με το υπόλοιπο βούτυρο περιχύνουμε τα λαζάνια και τα σερβίρουμε ζεστά
4 σχόλια:
πόσο
μα ΠΟΣΟ
νόστιμο
ακούγεται αυτό;!
σύντομα...
μόλις ξαναφάω βούτυρο.
μα πόσο θελκτικό.
και τόσο απλό ...
υστερόγραφο: οι φωτογραφίες μπορεί να αργούν, μα ΠΡΕΠΕΙ να μπαίνουν όλες! :)
Ναι, επέστρεψα και πάλι.
Μιαν απορία έχω: αν θέλουμε να χρησιμοποιούμε βούτυρο χωρίς γάλα, κάτι εύκολο που να βρίσκεται στο σουπερμαρκετ της γειτονιάς, τι να παίρνουμε; Ξέρω πως ίσως σας ακούγεται ανόητο, μα είπα να πάρω άλλη μια συμβουλή. Ευχαριστώ.
Καλησπέρα =)
κι εγώ φυτικό βούτυρο χρησιμοποιώ. Το vitam είναι φυτικό βούτυρο και υπάρχει παντού =). Οι φωτογραφίες εννοείται πως μπαίνουν =).
Δημοσίευση σχολίου