Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Κολοκυθάκια Στιφάδο

Υλικά:
1 κιλό μανιτάρια φρέσκα
4 κουτ. λάδι
100 γρ. άσπρο ξηρό κρασί
10 κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 κιλό κολοκυθάκια σε ροδέλες
3 καρότα σε ροδέλες
2 κουτ. γλ. μουστάρδα
αλατι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι και τηγανίζετε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτετε το κρασί, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 10 -15 λεπτά.
Ρίχνετε μέσα τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τα κρεμμυδάκια. Αραιώνετε τη μουστάρδα σε 1 ποτήρι ζεστό νερό και περιχύνετε τα λαχανικά.
Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα για να μαλακώσουν τα λαχανικά (χωρίς να λιώσουν). Βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: