Υλικά:
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες μικρές
1 μεγάλο κουνουπίδι έως 800 γρ.
χυμό από 2 λεμόνια
4 γρ. κανέλα
λάδι για τηγάνισμα
50 γρ. πελτέ ντομάτας
50 ml ελαιόλαδο
500 ml ζεστό νερό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκίτσες. Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε προσεκτικά το κουνουπίδι με τις πατάτες και το μισό λεμόνι.
Τσιγαρίζουμε τον πελτέ με το ελαιόλαδο. Αμέσως προσθέτουμε το κουνουπίδι και τις πατάτες και τα φέρνω μια γύρα.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λεμόνι, προσθέτουμε το νερό, την κανέλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 5 λεπτά περίπου.
Αδειάζουμε το φαγητό σε ένα ταψί (ή γάστρα), το σκεπάζουμε και το φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου