Υλικά:
500 γρ. φακές
1 κουτί ντοματάκι χυμό
4-5 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
1 φύλλο δάφνης
λίγο δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλ. χυλοπίτες κοφτές (τετράγωνες)
500 γρ. φακές
1 κουτί ντοματάκι χυμό
4-5 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
1 φύλλο δάφνης
λίγο δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλ. χυλοπίτες κοφτές (τετράγωνες)
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις φακές στην κατσαρόλα να πάρουν βράση και τις σβήνουμε. Τις αφήνουμε μέσα για 30' και αλλάζουμε το νερό.
Βάζουμε τις φακές, το λάδι, τα μυρωδικά και τα λαχανικά ψιλοκομμένα καθώς και νερό (να τις σκεπάζει και άλλο τόσο περίπου).
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Λίγο πριν γίνουν (περίπου μετά από 30') προσθέτουμε και τις χυλοπίτες. Πρέπει να προσέξουμε να έχουν αρκετό νερό οι φακές, γιατί θα τραβήξουν αρκετό και οι χυλοπίτες, αλλά να μην είναι νερουλές.
Τις αφήνουμε μέχρι να χυλώσουν.
Βάζουμε τις φακές στην κατσαρόλα να πάρουν βράση και τις σβήνουμε. Τις αφήνουμε μέσα για 30' και αλλάζουμε το νερό.
Βάζουμε τις φακές, το λάδι, τα μυρωδικά και τα λαχανικά ψιλοκομμένα καθώς και νερό (να τις σκεπάζει και άλλο τόσο περίπου).
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Λίγο πριν γίνουν (περίπου μετά από 30') προσθέτουμε και τις χυλοπίτες. Πρέπει να προσέξουμε να έχουν αρκετό νερό οι φακές, γιατί θα τραβήξουν αρκετό και οι χυλοπίτες, αλλά να μην είναι νερουλές.
Τις αφήνουμε μέχρι να χυλώσουν.
4 σχόλια:
Καλησπέρα! η ιδέα είναι πολύ ωραία και τα υλικά φαίνεται να ταιριάζουν . Εμείς φάγαμε στην Ιταλία φασόλια κόκκινα με κοφτά μακαρόνια κι ήταν πεντανόστιμα. Οι ντόπιοι πρόσθεταν και παρμεζάνα.
Gia osous einai vegan
h suntagh mporei na ginei kai me ruzi anti gia xilopites!
Υπάρχουν και χυλοπίτες που δεν περιέχουν ζωϊκά, είχα βρει σε κατάστημα βιολογικών προϊόντων =)
Θα δοκιμάσω κι εγώ να δω πως μπορούν να γίνουν τα κόκκινα φασόλια με μακαρόνια, σε ευχαριστώ για την ιδέα =)
Δημοσίευση σχολίου