Υλικά:
6 μπανάνες
10 φλούδες κανέλλα
1/2 κιλό κόκκινο κρασί
200 γρ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το κόκκινο κρασί, την κανέλλα και την ζάχαρη και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν έως του λειώσει εντελώς η ζαχαρη. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις μπανάνες. Όταν η ζάχαρη λειώσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά ρίχνουμε τις μπανάνες, στην κατσαρόλα και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5-6 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε τις μπανάνες να κρυώσουν.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα την κανέλλα και αδειάζουμε τις μπανάνες με το κρασί μέσα σε ένα μπωλ. Τοποθετούμε το μπωλ στο ψυγείο ως την ώρα με και που θα τις σερβίρουμε και προσφέρουμε την κομπόστα κρύα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου