Υλικά:
500 γραμμάρια πράσα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας κάπαρη
150 γραμμάρια μανιτάρια
1 φλιτζάνι μαύρες ελιές θρούμπες
1 κρεμμύδι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις ελιές, την κάπαρη (είναι πιο νόστιμο αν βάλετε και λίγη από την άλμη της) και μαγειρεύουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά. Εν τω μεταξύ πλένουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε κομμάτια 4-5 εκατοστά και τα βράζουμε για 10’. Τα στραγγίζουμε καλά και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Στα συμπόσια των αρχαίων, εκδ., Ερμείας, Μαρίνα Άννινου – Γιάννη Λεμονή, Νοέμβριος 2000.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου