Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

Λαζάνια με Αρακά

Υλικά:
400 γρ. λαζάνια
150 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 βιολογικό κύβο λαχανικών
100 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό φρέσκο αρακά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τον αρακά και κόβουμε τα μανιταρια σε λεπτές λουρίδες. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 70 γρ. λάδι, ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και9 1/2 ποτήρι νερό και όταν πάρουν βράση, ρίχνουμε τα μανιτάρια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου ανακατεύοντας κάθε τόσο (αν χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κουταλιές σούπας ζεστό νερό).
Στο μεταξύ βράζουμε τα λαζάνια και διαλύουμε τον βιολογικό κύβο σε λίγο νερό. Σουρώνουμε όταν γίνουν τα λαζάνια και τα αδειάζουμε σε μια βαθειά πιατέλλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στα λαζάνια. Σερβίρουμε τον αρακά με τα μανιτάρια ξεχωριστά σε σαλατιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: