Υλικά:
μισό πακέτο φασόλια μαυρομάτικα
μερικά φύλλα μαρουλιού
λίγο άνηθο
2 τοματοπιπεριές
μία χουφτίτσα κάσιους ωμά
ελαιόλαδο
αλάτι
χυμό λεμονιού
λίγο ρόδι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φασόλια να φουσκώσουν για μερικές ώρες και μετά τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις γίνουν τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο μπολ μας. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το μαρούλι και τις ντοματοπιπεριές (παίζουμε με τροφές με χρώματα πράσινα και κόκκινα). Ρίχνουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν κόβουμε στην μέση τα κάσιους και τα ρίχνουμε από πάνω. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μερικές ρόγες ροδιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου