Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ντορίτος Ντιπ

Το "έθιμο" της μπάλας ή της ταινίας....
Έχει μπάλα ή μια καλή ταινία.. και θα μαζευτεί όλη η παρέα. Θέλεις κάτι που να συνάδει με την χορτοφαγική διατροφή σου, να είναι εύκολο και να μπορεί να το φάει και η παρέα... Σε αυτή τη συνταγή θα συνδιάσω το junk (και το όχι και τόσο junk) με το υγιεινό.

Υλικά:
Ντορίτος
Για το ντιπ:
Φύλλα από μία λαχανίδα
2 σκελίδες σκόρδο
μισό κρεμμύδι
μερικά μανιτάρια προαιρετικά
λάδι
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
Εκτέλεση:
Βράζετε την λαχανίδα μαζί με τα μανιτάρια. Μόλις μαλακώσει, την αφήνετε να κρυώσει, την στραγγίζεται και την βάζετε στο μπλέντερ, μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αν χρειαστεί βάλτε και 1-2 κουταλιές σούπας από το βρασμένο νερό για να δώσετε μια πιο αραιή υφή. Σερβίρετε σε μπολ και βάζετε το ελαιόλαδο το αλάτι, πιπέρι και το κύμινο και ανακατεύετε καλά. Βάζετε σε μια πιατέλα τα ντορίτος και αφήνετε το ντιπ στη μέση για να βουτάει όποιος θέλει.

Για τους βίγκανς :
Αντί για Ντορίτος, μπορείτε να κόψετε μερικά ψωμάκια του τοστ ολικής αλέσεως σε τριγωνάκια και να τα ψήσετε για λίγο στην τοστιέρα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Emena mou fanike poli kautero me to kremidi kai to skordo kalitera na mpei ena apo ta dio

Φωτιά + Πάγος είπε...

Δεν δοκίμασα το πιάτο με τα ντορίτος, αλλά αυτά με το ψωμί, δεν μου φάνηκαν ιδιαίτερα καυτερά... αλλά είναι θέμα γεύσεων =)