Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

Σπανακο-κινόα

Υλικά:
Λίγο σπανάκι
1 πράσο
1 κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
κινόα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση:
Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε το σπανάκι και το πράσο. Τα βάζετε στην κατσαρόλα, μαζί με νερό αρκετό ώστε να καλύπτει το 1/3 περίπου του σπανακιού σας. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζετε κι αυτά στην κατσαρόλα, μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πέσει η στάθμη τους. Μετά βάζετε την κινόα και συνεχίζετε να βράζετε για 5-8 περίπου λεπτά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: