Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Τόφου με Φρέσκα Φασόλια και Μανιτάρια

Υλικά:

1 πακέτο τόφου
300 γρ. φασολάκια κομμένα σε μπουκίτσες
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι
λάδι για τηγάνισμα
μανιτάρια (στην συνταγή αυτή χρησιμοποίησα πλευρώτους)
1-2 κουτ. σούπας σόγια σος ή κάπαρη με την άλμη της
αλάτι
πιπέρι




Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα φασόλια και το κρεμμύδι μαζί με λίγο λάδι (ίσα που να καλύπτει τον πάτο του τηγανιού) και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν σβήνουμε το μάτι και τα αφήνουμε σκεπασμένα να "ξεκουραστούν".
Σε ένα άλλο τηγάνι, βάζουμε το τόφου κομμένο σε κύβους, μαζί με λίγο λάδι, τη σόγια σος ή την κάπαρη με την άλμη της, το σκόρδο ψιλοκομμένο ή λιωμένο και τα μανιτάρια κομμένα. Γυρίζουμε το τοφού μέχρι να αλλάξει το χρώμα του απ' όλες τις πλευρές του (από λευκό να αρχίσει να δείχνει πιο κοκκινοπό). Μόλις αλλάξει χρώμα και γίνουν τα μανιτάρια, προσθέτουμε και τα φασόλια με το κρεμμύδι και τα αφήνουμε για 5-7 λεπτά να ψηθούν όλα μαζί. Βγάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε.

Πληροφορίες για το Τόφου:

Το τόφου είναι ένα εναλλακτικό είδος τυριού που φτιάχνετε από τη σόγια. Η σόγια, αν και Ασιατικής προελεύσεως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή και στη Δύση για την διατροφική της αξία. Περισσότερες πληροφορίες: εδώ

Επί τη ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω την σελίδα "οι συνταγές της παρέας" για την αναφορά του στο blog στην κατηγορία του: χορτοφαγία =). Ξέρω πως υπάρχει εδώ και καιρό, όμως δεν είχα την ευκαιρία να τους ευχαριστήσω. Να είστε καλά, παιδιά =)

Δεν υπάρχουν σχόλια: