1 κουτ. σούπας φυτικό βούτυρο
1 μέτριο πράσο κομμένο σε φέτες
1/4 φλιτζανιού αλεύρι
1 + 1/4 λίτρο νερό
1 βιολογικός κύβος λαχανικών
1 μέτριο μπρόκολο (τα μπουκέτα του, τον κύριο κορμό του, μπορούμε να τον βράσουμε και να τον κάνουμε σαλάτα)
10 μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
1 κόκκινη πιπεριά (Φλωρίνης) ψιλοκομμένη
1 μέτριο πράσο κομμένο σε φέτες
1/4 φλιτζανιού αλεύρι
1 + 1/4 λίτρο νερό
1 βιολογικός κύβος λαχανικών
1 μέτριο μπρόκολο (τα μπουκέτα του, τον κύριο κορμό του, μπορούμε να τον βράσουμε και να τον κάνουμε σαλάτα)
10 μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
1 κόκκινη πιπεριά (Φλωρίνης) ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το πράσο, σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά. Μετά, προσθέτουμε το νερό και τον βιολογικό κύβο λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε με μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει η σούπα.
Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα μανιτάρια και την πιπεριά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το πράσο, σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά. Μετά, προσθέτουμε το νερό και τον βιολογικό κύβο λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε με μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει η σούπα.
Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα μανιτάρια και την πιπεριά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου