Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Σαλάτα Αμάρανθου (τίποτα δεν πάει χαμένο)

Υλικά:
1 κούπα αμάρανθος
3 κούπες νερό
1 παντζάρι (τον βολβό) ξεφλουδισμένο
1 μπρόκολο (χρησιμοποίησα το κυρίως μέρος χωρίς τα μπουκετάκια)
μερικά μανιτάρια αγαρικά (χρησιμοποίησα τα κοτσανάκια τους)
ελαιόλαδο
αλάτι
λίγη κάπαρη (προαιρετικά)



Εκτέλεση:
Βάζουμε το παντζάρι, το μπόκολο και τα μανιτάρια να βράσουν. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό και βράζουμε τον αμάρανθο μέχρι να απορροφήσει το νερό του, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μετά ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, τα βάζουμε σε ένα δοχείο και ανακτεύουμε με τον αμάρανθο. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και αν θέλουμε λίγη κάπαρη.

Σημείωση: Χρησιμοποίησα μέρη του μπρόκολου και των μανιταριών, επειδή μου είχαν περισέψει από άλλες συνταγές. Τίποτα δεν πάει χαμένο

Δεν υπάρχουν σχόλια: