Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Πολύχρωμο Τόφου

Υλικά:
ένα πακέτο τόφου
100 γρ. αρακά
100 γρ. καλαμπόκι
ένα μέτριο κρεμμύδι
2 καρότα
λίγο πουμαρό ή τριμμένη ντομάτα
μερικά μανιτάρια
αλάτι
σόγια σος
κύμινο
ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Κόβετε το τόφου σε κυβάκια και το βάζετε στο τηγάνι με λίγο λάδι και την σόγια σος. Σοτάρετε για μερικά λεπτά ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές του. Βγάζετε από το τηγάνι το τόφου και τα βάζετε σε ένα πιάτο. Στο τηγάνι βάζετε τα μανιτάρια (εγώ έβαλα 2 αγαρικά κομμένα και δύο πλευρώτους) και τα αφήνετε να σοταριστούν για μερικά λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα, βάζετε τον αρακά, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, καθαρίζετε και κόβετε σε κυβάκια το καρότο μαζί με τη ντομάτα και το λάδι και τα αφήνετε να σιγοψηθούν μέχρι να γίνουν. Προσθέστε και λίγο αλάτι και κύμινο (προσοχή στο αλάτι, επειδή το τόφου έχει και την σόγια σος που είναι αλμηρή, μην σας ξεφύγει η γεύση, αν νιώθετε πως δεν θέλετε παραπάνω αλάτι, μπορείτε να το παραλείψετε).
Παίρνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και το ρίχνετε πάνω από το τόφου.

1 σχόλιο:

Μ.Κ. είπε...

Αυτό ηταν το νοστιμότερο φαγητό που έχω γευτεί! Εύγε! Εγώ μαρινάρισα το τόφου σε σάλτσα σόγιας, σκόρδο και μπαλσάμικο πριν το σωτάρω. Βγήκε εξαιρετικό! Ευχαριστούμε οικογενειακώς!