Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Φαγόπυρο με Φρέσκα Φασόλια

Υλικά:
1 κούπα φαγόπυρο
400 γρ. φρέσκα φασόλια (κομμένα σε μπουκίτσες)
2-3 κουταλιές καλαμπόκι
2-3 κουταλιές αρακά
1 κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί
1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα


Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα δύο ποτήρια νερό μαζί με λίγο αλάτι και περιμένουμε μέχρι να βράσει. Μετά προσθέτουμε το φαγόπυρο και τον αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πιει το νερό του. Παίρνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά για να κρυώσει.
Κατόπιν βράζουμε τα φασόλια, με το καλαμπόκι και τον αρακά σε νερό που κοχλάζει μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις βράζουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ για σαλάτα ανακατεύουμε το λιωμένο σκόρδο, με το ξύδι, τη ζάχαρη, τη πάπρικα και τη μουστάρδα. Μόλις "δέσουν" προσθέτουμε και τον φαγόπυρο μαζί με τα δροσερά φασόλια.

3 σχόλια:

Μαίρη (Ginger) είπε...

και τι ειναι το ΦΑΓΟΠΥΡΟ?

Φωτιά + Πάγος είπε...

Εδώ θα γράφει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για το φαγόπυρο: http://www.aristonkitchen.gr/news/To-fagopyro/-maurositaro

Ανώνυμος είπε...

πολλες πληροφορίες για το φαγόπυρο υπαρχουν στο http://allsuperfoods.blogspot.gr/
και συγκεκριμενα στο
http://allsuperfoods.blogspot.gr/2012/11/buckwheat-esculentum-polygonum.html