Υλικά:
1 κούπα φαγόπυρο
400 γρ. φρέσκα φασόλια (κομμένα σε μπουκίτσες)
1 κούπα φαγόπυρο
400 γρ. φρέσκα φασόλια (κομμένα σε μπουκίτσες)
2-3 κουταλιές καλαμπόκι
2-3 κουταλιές αρακά
1 κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί
1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί
1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα δύο ποτήρια νερό μαζί με λίγο αλάτι και περιμένουμε μέχρι να βράσει. Μετά προσθέτουμε το φαγόπυρο και τον αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πιει το νερό του. Παίρνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά για να κρυώσει.
Κατόπιν βράζουμε τα φασόλια, με το καλαμπόκι και τον αρακά σε νερό που κοχλάζει μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις βράζουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ για σαλάτα ανακατεύουμε το λιωμένο σκόρδο, με το ξύδι, τη ζάχαρη, τη πάπρικα και τη μουστάρδα. Μόλις "δέσουν" προσθέτουμε και τον φαγόπυρο μαζί με τα δροσερά φασόλια.
3 σχόλια:
και τι ειναι το ΦΑΓΟΠΥΡΟ?
Εδώ θα γράφει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για το φαγόπυρο: http://www.aristonkitchen.gr/news/To-fagopyro/-maurositaro
πολλες πληροφορίες για το φαγόπυρο υπαρχουν στο http://allsuperfoods.blogspot.gr/
και συγκεκριμενα στο
http://allsuperfoods.blogspot.gr/2012/11/buckwheat-esculentum-polygonum.html
Δημοσίευση σχολίου