Υλικά:
1 φλυτζάνι τσαγιού φασόλια (φουσκωμένα και βρασμένα)
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλινο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
φύλλο δάφνης
3 μέτριες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι
1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό
2 κουταλιές σούπας βούτυρο φυτικό
Εκτέλεση:
Ξεπλένετε και βράζετε τα φασόλια. Τα στραγγίζετε. Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Τα σωτάρετε με λίγο νερό μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το φύλλο δάφνης, το λάδι, τις ντομάτες αφού τις περάσετε από τον μύλο των χόρτων (ή το μπλέντερ), αλλάτι και πιπέρι.
Βράζετε την σάλτσα επί 20 λεπτά. Προσθέτετε τα βρασμένα φασόλια. Βράζετε σε μπόλικο νερό με αλάτι το μακαρονάκι. Το στραγγίζετε, το βάζετε σε φούρνο και προσθέτετε την σάλτσα με τα φασόλια. Τα ανακατεύετε, σκορπάτε επάνω κομματάκια βουτύρου και ψήνετε στον φούρνο επί 15-20 λεπτά.
2 σχόλια:
"Νιτσξελτετε";;;;;;;
Κάποιο πρόβλημα έχεις με το OCR σου όταν σκανάρεις συνταγές...
Ευχαριστώ για την επισήμανση. Οι συνταγές δεν σκανάρονται, τις πληκτρολογώ.
Δημοσίευση σχολίου