Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2008

Καναπεδάκια Λαχανικών #2

Υλικά:
μερικές φέτες ψωμί
σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
ελαιόλαδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος


  • Σκέπασμα με ραπανάκια:
Ραπανάκια
μερικές μαύρες ελιές


  • Σκέπασμα με μαρούλι:
καρδιές από μαρούλια
μικρά ντοματάκια
φιλετάκια ελιάς (προαιρετικά)


  • Σκέπασμα με λάχανο:
λάχανο
μικρά ντοματάκια φιλετάκια ελιάς (προαιρετικά)

Εκτέλεση:


  • Για το σκέπασμα με ραπανάκια:
Καθαρίζετε μερικά ραπανάκια και τα κόβετε σε στενόμακρα λεπτά φετάκια. Κόβετε και λίγα στροφφυλά φετάκια με τη φλούδα τους. Απλώνετε στο κέντρο των ψωμιών το στρογγυλό φετάκι του ραπανιού και γύρω γύρω σαν ακτίνεςντα λευκά στενόμακρα φετάκια. Ανάμεσα στα άσπρα φετάκι τοποθετείτε και ένα κομμάτι ψιλοκομμένης μαύρης ελιάς.


  • Για το σκέπασμα με το μαρούλι:
Ψιλοκόβετε τις καρδιές μαρουλιών σαν λεπτότατο φιδέ. Τοποθετείτε στο κέντρο του ψωμιού μια φετίτσα στρογγυλή ντομάτας. Γύρω από την ντομάτα σχηματίζετε μια γιρλάντα από ψιλοκομμένο μαρούλι και σε δύο μέρη σκεπάζετε το μαρούλι με ένα φιλετάκι ελιάς.


  • Για το σκέπασμα με το λάχανο:
Γίνονται όπως και τα καναπεδάκια με μαρουλιού, με τη διαφορά ότι στη θέση του μαρουλιού βάζουμε ψιλοκομμένο λάχανο.


Ψήνετε το ψωμί, μέχρι να ροδίσει ελαφρά και όσο είναι ακόμη ζεστό το τρίβετε μαζί με το σκόρδο. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Τακτοποιείτε τα λαχανικά στις φέτες ψωμιού και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: Μαγειρική Ζαχαροπλαστική του Ελληνικού Σπιτιού, της Σοφίας Σκούρα, ΤΥΠΟΣ Α.Ε. 1979

Καναπεδάκια Λαχανικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: