Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008

Κομπόστα Ανάμικτη

Υλικά:
300 γρ. αχλάδια
300 γρ. μήλα
300 γρ. ροδάνικα
300 γρ. βερίκοκα
500 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κομμάτια κανέλλας
3 φλυτζάνια νερό
1-2 γαρύφαλλα
1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα μήλα και τα αχλάδια από τις φλούδες, κόβετε καθένα σε 2-4 τεμάχια, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα σκληρά και τα ρίχνετε σε νερό με λίγο χυμό λεμονιού. Τα ξεπλένετε και τα βάζετε με τη ζάχαρη, το νερό και τα μυρωδικά να βράσουν.
Αφού βράσουν επί 5 λεπτά, ρίχνετε τα ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα φέτες να βράσουν και αυτά μαζί με τα άλλα επί 5 λεπτά. Αφού μαλακώσουν αρκετά τα φρούτα και το σιρόπι δέσει, ρίχνετε και τα βερίκοκα πλυμένα και κομμένα στα δύο και αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις.
Βγάζετε τα φρούτα με τρυπητή κουτάλα σε ένα γυάλινο μπολ, δένετε το σιρόπι, πετάτε τα μυρωδικά και αφού κρυώσει, περιλούετε τα φρούτα. Γίνεται μια πολύ γευστική και αρωματική κομπόστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: