Υλικά:
650 γρ. Κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5-6 μανιτάρια ψιλοκομμένα
λάδι
φυτικό βούτυρο
½ κιλό κιμά σόγιας
μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κιλό ντομάτες
αλάτι, πιπέρι
γαλέτα
Εκτέλεση:
Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα βάζετε επί 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε, τα χωρίζετε στην μέση κατά μήκος και αφαιρείτε το εσωτερικό τους.
Ζεσταίνετε σε τηγάνι ½ φλυτζάνι περίπου λάδι και άλλο τόσο βούτυρο. Σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και τον κιμά και προσθέτετε τον μαϊντανό, τις ντομάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες και το εσωτερικό των κολοκυθιών μαζί με λίγο νεράκι. Ρίχνετε ανάλογο αλάτι και πιπέρι και βράζετε το μίγμα επί 20 λεπτά.
Βάζετε μέσα σε ταψί τα κολοκυθάκια στην σειρά και τα γεμίζετε με το ανωτέρω μίγμα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με αρκετή γαλέτα και λίγο βούτυρο λιωμένο και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου