1 κιλό μελιτζάνες
1 κιλό κολοκυθάκια
1 κιλό πατάτες
2-3 πράσινες πιπεριές
½ κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλυτζάνι κρεμμύδια σε φέτες
1 κιλό ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
2-3 σκελίδες σκόρδου
λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλύντε και κόψτε σε χοντρές φέτες τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια. Αλατίστε τα και βάλτε τα σ’ ένα τρυπητό για να φύγουν τα υγρά τους. Καθαρίστε τις πατάτες, κόψτε τες σε ροδέλες και αλατίστε τες. Βάλτε τες σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό για να μαραθούν, όπως και τα υπόλοιπα λαχανικά. Ύστερα βάλτε τα σε στρώσεις σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Σε κάθε στρώση πασπαλίστε λίγο κρεμμύδι, μαϊντανό και πιπέρι και ραντίστε με λίγο πολτό ντομάτας.
Κόψτε και τα σκόρδα σε ροδέλες και βάλτε τα ανάμεσα στα λαχανικά. Στο τέλος σκεπάστε όλα τα λαχανικά με τον πολτό ντομάτας. Ψήστε το μπριάμ στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, σκεπάζοντάς το με το καπάκι του σκεύους ή το αλουμινόχαρτο.
Ύστερα βγάλτε το καπάκι (ή το αλουμινόχαρτο) και ψήστε το φαγητό για άλλα 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και να πήξει η σάλτσα του.
Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.
*Στην γέμιση έβαλα και μερικά κομμάτια καρότο και έδεσε πολύ ωραία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου