Υλικά:
2 κιλά δαμάσκηνα ώριμα και μαλακά
2 κιλά ζάχαρη
βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού ή κονιάκ
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Βάζουμε τον πολτό από τα δαμάσκηνα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Όταν σχηματιστεί μια παχύρευστη μάζα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και όταν κρυώσει, μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε βάζα. Εάν θέλουμε, για περισσότερο άρωμα, μπορούμε να προσθέσουμε βανίλια, λίγο ξύσμα λεμονιού ή ελάχιστο κονιάκ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου