Υλικά:
1 κ. λεμόνια
500 γρ. χοντρό αλάτι
2 κ.σ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
1 ξύλο κανέλας
4-5 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
Οδηγίες:
1. Πλένουμε τα λεμόνια, κοβουμε τα κοτσάνια και τις άκρες και τα βράζουμε ολόκληρα για 15 λεπτά.
2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χαράζουμε διαγώνια, χωρίς να τα χωρίσουμε στη μέση. Με κουτάλι βάζουμε μέσα όσο αλάτι χωράει και τα βάζουμε προσεκτικά σε αποστειρωμένο βάζο μαζί με τα μπαχαρικά.
3. Συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο και αφήνουμε σε δροσερό μέρος ή ψυγείο για 2 εβδομάδες.
Πάει με μαγειρευτά κατσαρόλας ή ψιλοκομμένο σε σαλάτες και χόρτα. πηγή : http://www.sintagespareas.gr/
Από: http://vegan.thisblueplanet.net/forum/index.php?topic=936.0
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου