Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2007

Κουκιά γιαχνιστά με πατάτες

Υλικά:
1/2 κιλό κουκιά ξερά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι κύμινο
3-4 δαφνόφυλλα
αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση:
Βάζουμε τα κουκιά στο νερό αποβραδίς για να μουσκέψουν. Την επομένη με κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε τις μαύρες μύτες, τα βράζουμε για μισή ώρα και τα σουρώνουμε.
Βάζουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα με λίγο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, σε χαμηλή φωτιά.. μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πατάτες, το μαϊντανό, το κύμινο, αλάτι πιπέρι και τα δαφνόφυλλα. Μετά από 5 λεπτά ρίχουμε μέσα τα βρασμένα κουκιά και 2 ποτήρια νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν και να πήξει η σάλτσα τους προσθέτοντας το ελαιόλαδο.

Κρητική συνταγή


Μπορούμε κατά το σερβίρισμα να προσθέσουμε λίγο ωμό σουσάμι και χυμό λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: