Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Φουέγκο ι τιέρα

Υλικά:
2 κρεμμύδια
4 πιπεριές
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
400 γρ. κιμάς σόγιας*
500 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
800 γρ. φασόλια βραστά
3 καυτερές πιπεριές
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
κολιανδο, κύμινο, πιπέρι, αλάτι, πάπρικα, ταμπάσκο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις καυτερές πιπεριές σε πολύ μικρά κομμάτια*.
Ρίχνουμε τον κιμά σόγιας, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε καυτό λάδι και σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το σκόρδο, τις καυτερές πιπεριές, τα φασολάκια και τα ντοματάκια, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το μίγμα σκεπασμένο να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Δοκιμάστε και προσθέστε άφθονα καρικεύματα. Το φαγητό σερβίρετε πολύ ζεστό.

* Αν δεν σας αρέσει η σόγια δοκιμάστε να βάλετε μανιτάρια ψιλοκομμένα
* προσοχή, κάθε φορά που πιάνετε καυτερή πιπεριά να πλένετε καλά τα χέρια σας και να μην ακουμπήσετε τα μάτια σας



"Φουέγκο ι τιέρα" σημαίνει στα ισπανικά "φωτιά και γη". Το μεξικάνικο αυτό φαγητό πρέπει να είναι καυτερό, με άφθονα μπαχαρικά. Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί και ολόδροση σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: