Υλικά:
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1-2 αβοκάντο
1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα
χυμός λεμονιού, αλάτι
1 κύβος λαχανικών
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το βάζουμε με λίγο νερό στην κατσαρόλα για να μαραθεί, σε χαμηλή φωτιά. Μετά προσθέτουμε παραπάνω νερό και κύβο λαχανικών.
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα λυώνουμε με πηρούνι. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε λίγο το μίγμα και προσθέτουμε στο τέλος τα μυρωδικά, το χυμό του λεμονιού και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Το αβοκάντο σε αντίθεση με τα άλλα φρούτα, εμπεριέχει μόνο 70% νερό και 30% λίπος. Όμως το λίπος αυτό είναι ένα φυτικό λάδι ιδιαίτερα ελαφρύ, πλούσιο σε πολυακόρεστα, το οποίο, όπως απέδειξαν οι ιατρικές έρευνες βοηθά σημαντικά στην καταπολέμηση της χολιστερίνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου