Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2007

Μακαρόνια με μπρόκολο

Υλικά:
500 γρ. μακαρόνι
1 μπρόκολο ενός κιλού περίπου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 1/2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
2 1/2 κουτ. σούπας μαύρη σταφίδα
10 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
2 καυτερές κόκκινες πιπερίτσες ψιλοκομμένες (προεραιτικά)
αλάτι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις κορφούλες από το μπρόκολο, τις πλένουμε και τις μισοβράζουμε σε καυτό αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε μερικές κουταλιές από το νερό βρασίματος.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι (για πιο υγιεινό μαγείρεμα μπορείτε να το μαράνετε με νερό). Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπρόκολο και το σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει προσθέτωντας σιγά σιγά το νερό του (αν δεν τσιγαρίσατε το κρεμμύδι, αλλά το μαράνατε προσθέστε το λάδι).
Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες, το μάραθο και τις καυτερές πιπερίτσες. Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα. Τα κατεβάζουμε απ τη φωτιά και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να "κάτσουν" πριν τα σερβίρουμε.

Αν είστε χορτοφάγος μπορείτε να προσθέσετε και 3 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: