Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2007

Λαζάνια (με σπανάκι και μανιτάρια)

Υλικά:
6-7 μανιτάρια πλευρώτους μεγάλα, κομμένα σε λουρίδες
1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουτ. της σούπας νερό
4 κούπες σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια
9 λαζάνια
ψιλοκομμένες ελιές (προαιρετικά)



Για τη γέμιση:
300 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
450 γρ τόφου
1 κουτ. του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)
2 κουτ. της σούπας διατροφική μαγιά (προσθέτει μία γεύση τυριου)
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι βασιλικό
1/2 κουταλάκι δενδρολίβανο
1/8 κουταλάκι
πιπέρι καγιέν



Εκτέλεση:
Σωτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά με τις δύο κουταλιές νερό μέχρι να μαλακώσουν. Προσέξτε να τα σκεπάζετε αφού τα ανακατέψετε ώστε να μη στεγνώσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις είναι έτοιμα και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα για ζυμαρικά. Βάζουμε το τόφου και το σπανάκι στο μούλτι και τα χτυπάμε μαζί. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και επεξεργαζόμαστε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Απλώνουμε τη μισή σάλτσα στη βάση ενός μικρού πυρέξ. Από πάνω βάζουμε μία στρώση λαζάνια, χρησιμοποιώντας τρία λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Από πάνω απλώνουμε το μισό μίγμα της γέμισης. Σκεπάζουμε με άλλα τρία λαζάνια και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα της γέμισης. Σκεπάζουμε με άλλα τρία λαζάνια και τέλος ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα.Σκεπάζουμε το πυρέξ καλά με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για 30'.Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για άλλα 30'. Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένα ελιές αν θέλουμεή αν βρίσκουμε βίγκαν παρμεζάνα (καλά μη βαράτε - από αμερική είναι η συνταγή)Τα λαζάνια θα σερβίρονται καλύτερα αν τα αφήσετε 15 λεπτά να σταθούν πριν τα κόψετε.Καλή όρεξη!



http://blog.fatfreevegan.com/2006/03/my-favorite-lasagna.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: