Υλικά:
2 κουταλιές ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
450 γρ. (δηλ. 2 2/3 φλυτζ) κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
225 γρ. (δηλ. 1 1/3 φλυτζ.) κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 ½ κουταλιά ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
450 γρ. (δηλ. 2 2/3 φλυτζ) κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
225 γρ. (δηλ. 1 1/3 φλυτζ.) κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 ½ κουταλιά ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το λάδι και μαγειρεύετε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο, σκεπασμένα για 10 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το βασιλικό και μαγειρεύετε για ένα λεπτό ακόμη.
Βάζετε το μείγμα σε μπλέντερ και πολτοποιείτε. Προσθέτετε το αλατοπίπερο και είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου