Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Ποντιακά Φελία

Υλικά:
1/2 φρατζόλα ψωμί 2-3 ημερών
1 νεροπότηρο γάλα
1 αυγό
λάδι για τηγάνισμα
ζάχαρη για το τελικό πασπάλισμα












Εκτέλεση:
1. Αρχικά κόβουμε το ψωμί σε φέτες.
2. Σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ, χτυπάμε το αυγό, όπως θα κάναμε για αυγολέμονο. Μόλις το χτυπήσουμε καλά, προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
3. Παίρνουμε μία-μία τις φέτες του ψωμιού και τις "βαφτίζουμε" μέσα στο μείγμα, πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη.

Προσοχή: Μην αφήσετε πολλή ώρα το ψωμί μέσα στο μείγμα γιατί θα διαλυθεί.

4. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το λάδι να κάψει καλά, βάζουμε τις φέτες του ψωμιού, τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και τα αφήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ζάχαρη.

6 σχόλια:

Εφη είπε...

Εμείς τα λέμε απλά αβγόφετες και είναι όνειρο, αν τα περιχύσεις και με σιρόπια (γλυκό κουταλιού, μέλι κλπ.) ακόμη πιο όνειρο!

Σούπερ η πρότασή σου!

Kostas3001 είπε...

Κι εγώ, αν και Πόντιος, πρώτη φορά τα ακούω ως φελία. Αυγόφετες τα ξέρω και όντως με μέλι, ή και με ζάχαρη είναι ακόμη πιο νόστιμα!

Αγγελικη Ν είπε...

Αβγόφετες ή φελιά, με ψωμί ή με φρυγανιά σε κάθε περίπτωση είναι πολύ νόστιμα! Μικρή τα έτρωγα συχνά...

=))ANNA((= είπε...

Για πρωινό θα είναι τέλεια! ^^

Ανώνυμος είπε...

ore oloi sas bafiarifes na poume!
xortosintages....
eleos kamenoi....

Ανώνυμος είπε...

Aυτές είναι οι ποντιακές παταράτες και είναι πεντανόστιμες.Παιδάκι ήμουν και τις έφτιαχνε η μητέρα του κολλητού μου που ήταν Σμυρνιά.Θα δοκιμάσω να τις φτιάξω κι εγώ!