Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2007

Ρεβυθόρυζο

Υλικά:
500 γρ. ρεβύθια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
1 ποτήρι ρύζι
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τα ραβύθια σε νερό αποβραδίς.
Βάζουμε λίγο νερό και τα κρεμμύδια για να πάρουν μία βράση. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τις ντομάτες και νερό αρκετό για να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα.
Φροντίζουμε να υπάρχουν τουλάχιστον 3 ποτήρια ζουμί στην κατσαρόλα, αλλιώς συμπληρώνουμε νερό και προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για ακόμα 15 λεπτά ανακατεύοντας ταχτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: