Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Γιγαντες τηγανιτοί

Υλικά:
200 γρ. γίγαντες
1 κούπα αλεύρι
1 κουτάκι μπύρα
λίγο αλάτι
λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
λίγο κύμινο


Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες. Την άλλη μέρα τους βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν. Προσοχή να μη μας λιώσουν. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας το αλεύρι, με τη μπύρα μαζί με μια πρέζα αλάτι και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να βράσουν τα φασόλια. Μόλις γίνουν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι για τηγάνισμα και το αφήνουμε να κάψει. Περνάμε τα φασόλια από το κουρκούτι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Για την σάλτσα: βάζουμε την ντομάτα με το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ. Μετά μαζί με μία κούπα νερό και το ελαιόλαδό μας, τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και κύμινο και αν χρειαστεί ρίχνουμε κι άλλο νερό.

3 σχόλια:

maria mas. είπε...

Γίγαντες τηγανιτούς.....δεν έχω ξανακούσει!! Πρωτότυπη η συνταγή σου και πολύ ενδιαφέρον.
Καλημέρες..

Φωτιά + Πάγος είπε...

Μου την πρότεινε ένας φίλος μου και είπα να την δοκιμάσω =. Το αποτέλεσμα μου άρεσε =), ήταν σίγουρα κάτι το τελείως διαφορετικό από τις συνηθισμένες γεύσεις μου =)

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Σήμερα την έκανα και ενθουσιαστήκαμε!
Έκανα βέβαια και μερικές αλλαγές, αλλά στα βασικά έμεινε ίδια.
Είχα δει σε κάποια ταξίδια μου στη Λευκάδα, αλλά δεν είχα δώσει σημασία.
Στο blog μου είναι ΕΔΩ.
Αν για κάτι δεν συμφωνείτε, επικοινωνήστε μαζί μου.
Ευχαριστώ!!