Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Ωμαφαγική Σαλάτα

Υλικά:
Φαγόπυρο
Πλιγούρι
Άνηθο, αγγουράκια,
πιπεριά κέρατο
χυμό λεμονιού
λάδι, αλάτι



Εκτέλεση:
Βάζετε το φαγόπυτο να μουλιάσει σε ένα μπολ με λίγο νερό. Σε άλλο μπολ βάζετε το πλιγούρι να μουλιάσει. Σουρώνετε, ξεπλένετε. Κόβετε τα αγγουράκια, την πιπεριά και τον άνηθο. Ανακατεύετε μαζί με τον χυμό του μεμονιού, το λάδι και το αλάτι.

Πληροφορίες για το φαγόπυρο:
Οι διατροφολόγοι το κατατάσσουν στα δημητριακά , γιατί μαγειρεύεται οπως αυτά και οι σπόροι μοιάζουν με αυτούς των δημητριακών.
Το φαγόπυρο περιέχει πολλή πρωτεϊνη σε σχέση με την χαμηλή ποσότητα των δημητριακών, τις περισσότερες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τις βιταμίνες Ε και Κ, φολικό οξύ και είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο χαλκός, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο φώσφορος, το κάλιο, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος. ( Bartimeus, 2009.)
ρουτίνη που υπάρχει στο φαγόπυρο είναι βιοφλαβονοειδές που κτίζει το αίμα, βοηθά τα νεφρά, εξουδετερώνει τα όξινα υπολείμματα, καταπολεμά την αρτηριοσκλήρyνση, ενδυναμώνει τα τριχοειδή αγγεία και μειώνει τις πιθανότητες αιμορραγιών (Balch, 1998, Joachim et al, 2008)

Ολόκληρο το κείμενο εδώ: http://www.aristonkitchen.gr/news/To-fagopyro/-maurositaro

1 σχόλιο:

ange-ta είπε...

Φαγόπυρο

τι είναι αυτό;